Art Kruno

O nama

Art Kruno Galerija

Art Kruno je mala obiteljska galerija slika koja se nalazi u centru starogradske jezgre u w. Svoja smo vrata otvorili prvi put u proljeće 2007. godine, u maloj ulici starog grada odmah pored porečkog Akvariuma.  Galerija je skromna ali puna slika različitih motiva Poreča, Rovinja i ostalih priobalnih gradića u Istri i Hrvatskoj. Uz predivne motive istarskih i mediteranskih pejzaža, u galeriji još možete pronaći jako puno drugih različitih motiva koje je umjetnik naslikao u svojoj slikarskoj karijeri.

Tijekom vaše posjete galeriji, upoznat ćete Nadu, slikarovu ženu koja će vas provesti kroz galeriju I pokazati sve slike koje vam upadnu u oko. Ako imate bilo kakva pitanja vezano za slike, Nada vam je uvijek spremna pomoći I ljubazno odgovoriti na sva vaša pitanja.

Tko je Kruno?

Art Kruno - fotografija slikara - Krunoslav Petrović

Kruno je autor slika koje možete pronaći u našoj galeriji i webstranici. Rođen je 23.10.1954. godine te je u svojoj mladosti otkrio strast prema slikanju pejzaža i portreta. Slikanjem se prvo bavio kao hobijem, te na nagovor prijatelja i obitelji počeo je izlagati slike i prodavati mnogobrojnim turistima i lokalnim stanovnicima. Prema pozitivnim reakcijama koje je dobio od drugih ljudi, odlučio je krenuti u prodaju svojih slika. S obzirom da nije završio likovnu akademiju, nije bio u mogućnosti predstavljati svoje radove u muzejima i drugim umjetničkim galerijama, stoga se odlučio na vanjsko izlaganje slika na gradskoj Rivi u Poreču koje je bilo vrlo popularno u to vrijeme. 

Tako je krenula Krunova umjetnička karijera koju je započeo slikajući istarske krajolike na porečkoj rivi u društvu ostalih slikara. Krunove prve slike su bile motivi istarskih obalnih gradova poput Poreča, Rovinja i Novigrada. Ljepotu i vrijednost njegovih slika je prepoznao veliki broj ljudi iz cijele Europe koji su posjećivali koji su kupili slike tijekom svojeg ljetovanja u Istri.

Nakon nekoliko godina njegove slike su postale vrlo popularne i prepoznate u gotovo svim dijelovima Europe. Turisti su vidjeli njegove morske pejzaže istarskih krajolika kao idealan suvenir i podsjetnik na njihovo ljetovanje u Istri i Poreču.  Tijekom 25 godina održavanja izložbi na otvorenom, autorov talent je prepoznat u umjetničkoj sceni, Kruno je postao član umjetničkog društva “Fortuna-art” te je napokon dobio certifikat i priznanje umjetnika u Hrvatskoj. Tijekom svoje slikarske karijere, autor je uz pejzaže obalnih gradova počeo širiti svoj stil na portrete poznatih osoba, ženskih aktova i apstraktnu umjetnost. 

Najdraže mu je slikati  njegove omiljene glumce i pjevače koji su vladali scenom tijekom druge polovice dvadesetog stoljeća. Neki od njih su Clint Eastwood, Freddie Mercury, Al Pacino, Robert De Niro, Bob Marley i mnogi drugi. Sve portrete možete pronaći u našoj online galeriji

Tehnike slikanja koje Kruno najviše koristi su ulje na platnu i akrilne boje na platnu. Sve slike su slikane na platnu te su navučene na drvenu podstavu. Isprobao je nekoliko drugih tehnika I materijala te je zaključio da mu najbolje leže uljene i akrilne boje. Sve slike autora su dostupne na stranici te ih možete pogledati i naručiti. Ukoliko vas zanima kupovina slika slobodno nas kontaktirajte preko maila, društvenih mreža ili telefonski. 

Posjetite nas u galeriji:

Art Kruno galeriju ćete pronaći u srcu starog grada u Poreču. Mala galerija je smještena u sporednoj ulici odmah preko puta akvarijuma. Ne možete nas promašiti jer ćete odmah primjetiti izložene slike na vanjskom dijelu galerije, a unutra ćete pronaći mnoštvo slika različitih motiva i stilova.

About us paralax header resized V1

Marko Petrović

Voditelj web stranice, društvenih mreža i online oglašavanja.

Kruno Petrović

Autor svih slika u galeriji, vlasnik galerije i glava obitelji.

Nada Petrović

Voditeljica galerije u Poreču, autorova žena i najveća podrška u njegovom životu.

Filip Petrović

Voditelj vanjskog prodajnog mjesta tijekom ljetnih mjeseci, asistent u online prodaji.

Informacije o trgovini

Zapratite nas na društvenim mrežama

© All rights reserved Art Kruno 2020